Middagen trenger ikke alltid å være stor og inneholde et hav av ingredienser. Alt du trenger er en fettkilde, en proteinkilde og en kilde til mikronæring (les:grønnsaker), så har du det du trenger.
Karbohydrater kan legges, men er ikke nødvendig for et fullverdig måltid. Det er en rimelig energikilde, og har du barn eller mange å lage mat til, så lønner det seg og inkludere karbohydrater i middagen. I denne oppskriften så er det tortilla wraps som bidrar med karbohydratene. Velg gjerne en grov variant for høyere innhold av fiber.
Dette er en supe rask og enkel hverdagsmiddag, og den kan også lages klar på forhånd. Da kan du stek biffstrimlene kvelden før. Lag fajitasen ferdig i i et ildfast fat, sett dem i kjøleskapet, og dekk til med plast. Når du da kommer hjem fra jobb eler skole, så et det bare til å sette fatet i ovnen i 5 minutter, og voila!
- 300 g marinerte biffstrimler
- 140 g avokado (en liten/middels avokado)
- 2 tortillawraps
- 1 dl finhakket løk
- 8 cherrytomater
- 1 ss salsa
- 2 ss ost
Sett ovnen på 200 grader. Gjerne på grillelement hvis du har den funksjonen
Stek biffstrimlene i en stekepanne sammen med litt olje
Tilsett løk, og stek videre til løken er gylden og biffstrimlene ferdige
Skjær avokado i terninger og del tomatene i halve
Fordel biff, avokado løk og tomat i tortillalefsene
Rull de sammen, og legg de i et ildfast fat med skjøten ned
Ha salsa og ost på toppen av lefsene, og stek i ovnen i 5 minutter til osten har smeltet
Server med salat, tomat, paprika og agurk og eventuelt 1 ss med kesam
Avokado tåler ikke mye oppvarming før den blir bitter og uspiselig. Forvarm derfor ovnen, og stek faijtasen raskt på høy varme for å få osten til å smelte.
Legg igjen en kommentar