Fiskeburgere er som oftest populære hos hele familien, og de beste lager du selv. Her servert med enkelt tilbehør av grønnsaker og yoghurtdip.
Lakseburger med stekte grønnsaker og tzatziki
- 250 g laks
- 1 egg
- 2 ss griljermel
- 1 ts ferk dill
- 2 ts salt
- 200 g grønnsaker (valgfrie)
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 sitron (skvist)
Tzatziki
- 2 dl yoghurt naturell
- 1/2 sitron (skvist)
- 1 ss eddik
- 1 dl agurk (tynne skiver )
- 1 fedd hvitløk
- 2 ts pepper
- 1 ts salt
Bland ingrediensene i en blender eller med stavmikser
Form 2 store burgere og ha dem i en forvarmet panne med olje
Stek på høy varme i et par m inutter på hver side
Wok ønskete grønnsaker i 5-7 minutter sammen med hvitløk og sitron
Tzatziki
Skjær agurk i små terninger, og ha dem i en bolle
Tilsett edikk, sitron, hvitløk og godt med salt og pepper. Bland godt sammen
Ha i yoghurt, og sett kaldt i minst 30 minutt
Tzatziki kan gjerne stå å godtgjøre seg i kjøleskapet en stund. Smaken blir enda bedre når ingrediensene har fått sitte blandet en stund.
Legg igjen en kommentar