Lakseburger med stekte grønnsaker og tzatziki

[et_pb_section admin_label=»section»] [et_pb_row admin_label=»row»] [et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Text»]

Fiskeburgere er som oftest populære hos hele familien, og de beste lager du selv. Her servert med enkelt tilbehør av grønnsaker og yoghurtdip.

Lakseburger med stekte grønnsaker og tzatziki

  • 250 g laks
  • 1 egg
  • 2 ss griljermel
  • 1 ts ferk dill
  • 2 ts salt
  • 200 g grønnsaker (valgfrie)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 sitron (skvist)

Tzatziki

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1/2 sitron (skvist)
  • 1 ss eddik
  • 1 dl agurk (tynne skiver )
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ts pepper
  • 1 ts salt
  1. Bland ingrediensene i en blender eller med stavmikser

  2. Form 2 store burgere og ha dem i en forvarmet panne med olje

  3. Stek på høy varme i et par m inutter på hver side

  4. Wok ønskete grønnsaker i 5-7 minutter sammen med hvitløk og sitron

Tzatziki

  1. Skjær agurk i små terninger, og ha dem i en bolle

  2. Tilsett edikk, sitron, hvitløk og godt med salt og pepper. Bland godt sammen

  3. Ha i yoghurt, og sett kaldt i minst 30 minutt

Tzatziki kan gjerne stå å godtgjøre seg i kjøleskapet en stund. Smaken blir enda bedre når ingrediensene har fått sitte blandet en stund.

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *