Shakshuka med kjøttboller – middag fri for karbohydrater

Har du ikke prøvd shakshuka før, så bør du gjøre det nå! Og start gjerne med denne middags varianten med kjøttboller.

Jeg har delt lunsj varianten av denne retten før, men jeg synes faktisk den er enda bedre som middag. Det er en kjempe rask og enkel middag til en travel dag, og en middag som hele familien kan spise. Tomatsausen skal være krydret, men ikke nødvendigvis sterk, så her kan du justere mengden med hete til å passe hele familien. Du kan også tilsette en spiseskje med kesam eller litt fløte for å få en rundere smak på sausen.

Prøv også original oppskriften på Shakshuka her.

Denne oppskriften er nok til 4 personer, men du kan øke til 6 egg dersom du må lage til mange. Da kan du også steke kjøttbollene helt gjennom, og så bare server de på siden. Tilbehør til denne kan være en grønn salat, surdeigsbrød eller ris.

Shakshuka med kjøttboller

  • 4 egg
  • 600 g hakket tomater (1 1/2 boks)
  • 2 fedd hvitløk (presset)
  • 1 fersk chilli (finhakket)
  • 1 rød paprika
  • 1 liten rødløk
  • 1,5 ts røkt paprika
  • 1 ts cayenne pepper
  • 1,5 ts spisskummen
  • 1,5 ss fersk koriander
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Kjøttboller

  • 400 g karbonadedeig
  • 2 ts tørket basilikum
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  1. Ha karbonadedeigen i en bolle, og bland sammen med basilikum, salt og pepper

  2. Form små, runde baller med hendene, og stek på middels høy varme til de er nesten gjennomstekte

  3. Sett til sides, og start på tomatsausen

  4. Finhakk rødløk, chili og paprika

  5. Ha olje i en varm panne og fres rødløk, chili, paprika og presset hvitløk til det er blankt

  6. Ha i røkt paprika, cayenne, spisskummen og pepper og la det frese til du kjenner aromaene fra krydderet (men pass på at det ikke blir brent)

  7. Ha i tomatene, og la det småkoke et par minutter

  8. Lag fordypninger i tomatsausen og hell ett egg i hver fordypning

  9. Ha kjøttbollene i sausen mellom eggene

  10. Sett lokk over panna, og la det småkoke i 5-10 minutter, til det er en hvit hinne over egget

  11. Ha over fersk koriander og smak til med salt og pepper før servering

Porsjonsberegning for denne retten vil være 1 egg og 1 fjerdedel av kjøttbollene. Da er det også plass til 1 brødskive ved siden av, eller raspet ost på toppen av middagen.


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *