En av mine aller mest leste oppskrifter på denne bloggen, er bananmuffins. Og det skjønner jeg godt, bananmuffins er nemlig en av de enkleste, sunne fristelsene du kan lage.


Her har jeg laget en ny vri på mine sunne bananmuffins, men nå med blåbær tilsatt i røra. Blåbær og banan er en himmelsk smakskombinasjon, og med en røre laget på kesam, havregryn og havrekli, så egner disse seg godt til frokost.

Prøv også; Sunne og gode bananmuffins

I denne oppskriften så brukte jeg store hageblåbær, menjeg tror at det aller beste vil være å bruke små, frosne blåbær.

Banamuffins med blåbær

Rett: kosemat
Nøkkelord: bananmuffins, frokostmuffins, sunne muffins

Ingredienser

  • 2 banan godt modne
  • 2 egg
  • 2 ss sukrin gold ellr valgfri søtning
  • 20 gram hvetekli
  • 100 gram havregryn
  • 100 gram hvetemel
  • 1 dl kesam
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl frosne blåbær

FREMGANGSMÅTE

  • Mos banenene med gaffel til en glatt bananpure
  • Tilsett ett og ett egg, og visp godt med en håndvisper mellom hver gang
  • Tilsett kesam og visp godt sammen
  • Tilsett resten av ingrediensene utenom blåbær, og visp til en luftig blanding
  • Bland i de frosne blåbærene, og rør forsiktig sammen med en slikkepott
  • Hell røra i muffinsformer og stek på 180 grader i omtrent 10 minutter