Koriander er superurten som virker vannutdrivende og demper oksidativt stress. Mango inneholder masse fiber og kan hjelpe på fordøyelsen. Kokosmelk inneholder fettsyrer som metter, og chiafrø er proppfulle av vitaminer og mineraler.
Jeg er stadig på utkikk etter oppskrifter på enkle og sunne frokostalternativer, og denne chiagrøten er årets favoritt. I tillegg til å være en aldri så liten næringsbombe, så smaker den også fantastisk godt. Mango er min desiderte favorittfrukt, og smakskombinasjonen med frisk og smaksrik koriander gjorde denne oppskriften til en vinner.
Chiagrøt med kokosmelk, mango og koriander
En liten næringsbombe med stor smak. Chiagrøt er enkelt å lage og den ultimate frokosten på travle dager.
Ingredienser
- 4 ss chiafrø
- 2 dl kokosmelk
- 1 mango skjært i terninger
- 2 ss koriander fersk, hakket
FREMGANGSMÅTE
- Finn frem to porsjonsglass. Ha 2 spiseskeer med chiafrø i hvert glass.
- Hell en desiliter med kokosmelk i hvert glass. Rør godt rundt for å unngå at frøene klumper seg. Sett i kjøleskapet i minst 6 timer, gjerne natten over.
- Lag mangopuree før servering. Ha fersk koriander og 2/3 av mangoen i en blender og miks på laveste hastighet. Om nødvendig så kan du ha litt væske i for å klare å blande til en puree.
- Hell mangopureen over chiapuddingen. Topp med resten av mangoterningene, fersk koriander og kokos.
Jeg liker at chiagrøten er litt tykk. Derfor er denne oppskriften på 2 ss frø til 1 dl væske. Prøv deg gjerne frem til å finne den konsistensen du liker best. Er du fornøyd med oppskriften så blir jeg veldig glad om du vil gi den 5 stjerner under.
Les også; Frokostrundstykker med kesam