Himmelske skoleboller med sukker og hvete

Dette er min faste oppskrift på skoleboller gjennom en årrekke, og resultet blir alltid lette, luftige og myke boller. Oppskriften stammer fra et gammelt ukeblad, og jeg kommer aldri til å lete etter en annen.


Men er det lov da? Skoleboller med både sukker og hvete! Jeg er glad i å bake med sunnere alternativ, men når det kommer til boller så er det ekte vare som gjelder. Aller helst med både meierismør og helmelk. Og det er det plass til i mitt kosthold, helt uten noen som helst form for dårlig samvittighet. Og det kan det være plass til i ditt kosthold også. Har du planer om å kose deg i helga, så bør du gi denne oppskriften en sjanse.

Himmelske skoleboller

Dette er den eneste bolleoppskriften du noengang trenger. Perfekte myke, saftige og deilige boller med vaniljekrem, melis og kokos.

  • 50 gram gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 150 gram smør
  • 5 dl melk
  • 135 gram sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1 pakke vaniljekrem (ferdigkjøpt)
  1. Smelt smøret i en kasserolle, og tilsett melken.

  2. Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Når melkeblandingen har rette temperatur (37-40 grader), heller du den over i melblandingen under omrøring. Hold av 1 dl hvetemel, for å være sikker på at deigen ikke blir tørr.

  3. Elt inn melet til deigen er luftig og fin. Den skal ikke være klissete, men heller ikke tørr. Sett deigen til heving til ca dobbel størrelse.

  4. Ha litt nøytral olje på benkeplaten, og legg deigen oppå. Hell gjerne noen dråper i hendene dine også og rull ut glatte, fine boller. Ved bruk av olje i stedenfor mel, så får du lette og luftige boller. Pass bare på å bruke en olje uten lukt og smak.

  5. Sett bollene på et bakebrett til etterheving i ca 10 minutt, husk og dekk dem til med et kjøkkenhåndkle så ikke deigen tørker ut. Sett ovnen på 220 grader.

  6. Lag en grop i midten av bollene ved å trykke lett ned med fingrene, og fyll denne med vaniljekrem. Sett bollene inn i ovnen og stek i ca 10 minutter. La bollene avgjøre seg før du pynter med melis og kokos.

Ønsker du en oppskrift på sunnere boller også? Kommenter under, så skal jeg prøve å lage en sunn versjon som ikke går for mye utover smaken.


Kommentarer

2 kommentarer til “Himmelske skoleboller med sukker og hvete”

  1. Hei, det mangler hvor mye melk man skal ha, og forslag på hvor mange boller du anbefaler å lage 😊

    1. Helene Bennett avatar
      Helene Bennett

      Hei! Det skal 5 dl melk i oppskriften, jeg har oppdatert den nå 🤗 Når det gjelder mengde, så vil oppskriften holde til mellom 16-24 boller, avhengig av hvilken størrelse du liker! Selv så har jeg aldri telt hvor mange boller jeg får, men det er omtrent i underkant av to brett. Jeg skal teste oppskriften igjen og oppdatere med mengdeforslag. Takk for tips 🤗

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *