Granateple gir et syrlig kick og bidrar til masse antioksidanter og gresskarkjernene gir ekstra tekstur og enda mer protein. Med avokado og oljedressing så tilfører du sunt fett, og kombinasjonen gir en lett men mettende salat.
Denne oppskriften laget jeg da vi hadde frukthagen vår full av granatepler og avokado. Vi griller nesten daglig på gården, men ettersom jeg ikke er noen storspiser av kjøtt, så trenger jeg næringsrike alternativ. Og denne salaten er et fullverdig måltid med sammensatte proteiner av kikerter og couscous. Den kan også spises som en lett lunsj.
Couscous salat med granateple
God og mettende salat som er et måltid i seg selv. Kan også brukes som siderett.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Salat
- 230 g kikerter tilsvarer en boks, drenert
- 2 dl couscous
- 1 avokado
- 1 granateple 1 liten eller 1/2 stor
- 1/2 squash
- 1 neve rosiner
- 1 neve gresskarkjerner
- 1 rødløk liten
Dressing
- 1 dl olje kaldpresset
- 2 ss honning
- 1 lime liten, skvist
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
FREMGANGSMÅTE
- Start med å koke couscous etter anvisning på pakken
- Finn frem en stor skål. Skjær opp squash og rødløk og ha i bollen
- Rist kikertene i stekepannen sammen med salt, pepper og saften av 1/2 lime
- Bland kikerter og couscous sammen med løk og squash i skålen. La det avkjøke seg litt, ca 15 minutter.
- Skjær avokado i terninger og scoop ut granateple kjernene. Ha dette i couscoussalaten sammen med rosiner og gresskarkjerner. Bland godt sammen.
- Hell over ca halvparten av dressingen og bland den godt inn i salaten. resten avv dressingen kan du sette i kjøleskapet i en tett beholder.
- Topp med fetaost og server.