Enkle og sunne bananmuffins laget på ingredienser du finner i dagligvarebutikken. Disse er perfekte som en snack i matboksen, eller som noe søtt til ettermiddagskaffen.


Har bananene dine blitt overmodne, så er de supre å bruke i bakst. Jeg pleier å kjøpe ekstra bananer slik at jeg har 2-3 stykker som blir svarte hver uke, og disse bruker jeg til brød, muffins eller pannekaker. Oppskriften jeg eler med deg i dag er på enkle og raske hverdagsmuffins. Selv om bananene gir en del sødme til disse muffinsene, så er de ikke særlig søte. Så om du vil ha en søtere bakst, kan du tilsette 2 spiseskjeer av valgfri søtning.

Se også min oppskrift på saftig og myk søtpotetbrownies her.

Skriv ut oppskrift
5 from 1 vote

Sunne Bananmuffins

Rett: kosemat
Nøkkelord: bananmuffins, frokostmuffins, sunne muffins
Kalorier: 215kcal

Ingredienser

  • 2 banan godt modne
  • 2 egg
  • 20 gram hvetekli
  • 100 gram havregryn
  • 100 gram hvetemel
  • 1 dl olje nøytral
  • 1 ts bakepulver

FREMGANGSMÅTE

  • Mos banenene med gaffel til en glatt bananpure
  • Tilsett ett og ett egg, og visp godt med en håndvisper mellom hver gang
  • Tilsett resten av ingrediensene og visp til en luftig blanding
  • Hell røra i muffinsformer, pynt med banabskiver og eventuellt lit brunt sukker
  • Stek på 180 grader i omtrent 10 minutter