Enkle og sunne bananmuffins laget på ingredienser du finner i dagligvarebutikken. Disse er perfekte som en snack i matboksen, eller som noe søtt til ettermiddagskaffen.
Har bananene dine blitt overmodne, så er de supre å bruke i bakst. Jeg pleier å kjøpe ekstra bananer slik at jeg har 2-3 stykker som blir svarte hver uke, og disse bruker jeg til brød, muffins eller pannekaker. Oppskriften jeg eler med deg i dag er på enkle og raske hverdagsmuffins. Selv om bananene gir en del sødme til disse muffinsene, så er de ikke særlig søte. Så om du vil ha en søtere bakst, kan du tilsette 2 spiseskjeer av valgfri søtning.
Se også min oppskrift på saftig og myk søtpotetbrownies her.
Sunne Bananmuffins
- 2 banan (godt modne )
- 2 egg
- 20 gram hvetekli
- 100 gram havregryn
- 100 gram hvetemel
- 1 dl olje (nøytral)
- 1 ts bakepulver
Mos banenene med gaffel til en glatt bananpure
Tilsett ett og ett egg, og visp godt med en håndvisper mellom hver gang
Tilsett resten av ingrediensene og visp til en luftig blanding
Hell røra i muffinsformer, pynt med banabskiver og eventuellt lit brunt sukker
Stek på 180 grader i omtrent 10 minutter
Legg igjen en kommentar