Vel fremme på gården i Zambia, så synes jeg det passet seg å dele denne afrikansk inspirerte oppskriften på bakt søtpotet med granateple. I denne spennende versjonen så finner du spicy kikerter, friske granateplekjerner, syrlig fetaost og mild sødme fra søtpoteten.
Søtpotet er basisføde i denne delen av verden, men har de siste åra også blitt vanlig å finne på norske middagsbord. Bakt søtpotet er i ferd med å bli en klassiker, og en stor favoritt hos både store og små. Denne oppskriften en mettende hovedrett. Kikerter bidrar med proteiner, søtpoteten inneholder fiber og fetaosten tilfører fett, som til sammen gir en langvarig metthetsfølelse.
For flere oppskrifter med søtpotet så kan jeg anbefale denne spicy søtpotetsuppen.
Det er granateple kjernene som virkelig løfter denne retten, så det er vel verdt strevet med å skrape ut kjernene. Jeg har hørt at det går an å kjøpe poser med kun kjernene, men jeg har ikke sett dem selv. Tips gjerne i kommentarfeltet om du vet hvilke butikker som selger disse.
Ovnsbakt søtpotet med granateple
Ingredienser
- 2 søtpotet mellomstore
- 120 gram kikerter 1/2 boks drenert
- 1/2 granateple
- 70 gram fetaost
- 1/2 lime
- 1 ts chillipepper
- 1 ts svart pepper
- 1 ts salt
- 1 dl revet ost
FREMGANGSMÅTE
- De største søtpotetene tar veldig lang tid å bake i ovnen, så velg litt mindre til denne oppskriften
- Vask og skrubb søtpotetene før du pakker dem inn i folie. Bak dem i ovnen til de gir etter for lett trykk. Ca 50 minutter på 200 grader
- Fres kikerter i en panne sammen med salt, pepper, ghillikrydder og saften ev 1/2 lime. sett til sides til søtpoteten er klar
- Ta søtpotetene ut av ovnen. Ta av folien og del søtpotetene i to. Skrap ut kjøttet fra søtpotetene og ha i en bolle
- Bland sammen med kikerteene og fordel fyllet oppi de halve søtpotet skallene
- Strø over revet ost og sett inn i ovenen igjen. Stek til osten er gyllen, ca 10 minutt
- Ta søtpotetene ut av ovnen og topp med granateple kjerner og smuldret fetaost