Når været blir varmere, så øker lysten på søte og kalde fristelser. Heldigvis så finnes det mange sunne sommer desserter, slik som denne friske jordbærmoussen, laget uten sukker.
Oppskriften er veldig enkel, så denne kan lages selv av dere helt uten kjøkken kunnskaper. Mengden i denne oppskriften er til omtrent seks posrsjonsglass med jordbærmousse. Oppskriften kan lett nedjusteres eller oppjustert til ønsket mengde. Forholdet er 1 dl fløte, 100 gram jordbær og 1 gelatinplate.
Chiagrøt med mango er også en frisk og sunn rett som kan stille søtsuget. Oppskriften finner du her.
Denne oppskriften kan lages med både forsone og ferske bær. Dersom du går for frosne bær, så la dem tine til romtemperatur først. Hell av jordbærsaften som ligger igjen i posen, og spar den gjerne til saus. Jeg helse denne sausen i bunnen av glassene før jeg hadde jordbærmoussen i.
Ett porsjonsglass med jordbærmousse inneholder omtrent 267 kalorier. Disse kommer i all hovedsak fra fett i fløten. Dette gjør at jordbærmoussen metter, og kan spises som et mellommåltid. Fettinnholdet per porsjonsglass dekker omtrent 1/3-1/2 av dagsbehovet for fett.
Sukkerfri jordbærmousse
Ingredienser
- 400 g jordbær
- 1 sitron skvist
- 4 dl fløte
- 4 gelatinplater
- 2 ss sukrin gold
FREMGANGSMÅTE
- Ha jordbær og saften fra en sitron i en en blender, og kjør på høy hastighet til en glatt blanding
- Dersom du bruker frosne jorbær så la de tine før du bruker dem
- Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke (dette tar ca 10 min)
- Pisk sammen fløte og sukrin til en luftig krem
- Klem vannet av gelatinen og ha den i en kopp i et vannbad. Jeg koker alltid opp en gryte med vann hvor jeg plasserer koppen, og rører rundt til gelatinen er helt oppløst
- Hell jorbærblandingen oppi kremfølten. Bruk en slikkepott til å blande sammen
- Tilsett gelatinen i en tynn stråle under konstant røring
- hell jordbærmoussen over i porsjonsglass og sett kaldt til moussen har stivnet. Dette tar minst et par timer, men helst over natten
- For en ekstra søt men ikke like sunn fristelse, server med vaniljesaus