Sommermat – Søtpotetburger med brokkolisalat

Brokkolisalat er himmelsk tilbehør til grillmaten, og sammen med disse søtpotet burgerne så er dette den ultimate sommermaten.


Sommeren er den tiden på året hvor det er aller lettest å spise sunt. Grillmat med lette og fargerike salater, massevis av grønnsaker og enda mere frukt. Dette er tiden for å eksperimentere med spennede smakskombinasjoner og alternative tilberednings metoder. Er du ikke så glad i grønnsaker til vanlig, så hiv dem på grillen. Alt smaker bedre grillet.

Prøv også disse søtpotet burgerene som en tradisjonell bruker i brød. Oppskrift finner du her.

Eller bland sammen dine favorittgrønnsaker med en helg dressing i. Slik som denne magiske brokkolisalaten. I original oppskriften så er det bacon, men den droppes lett for å få en vegetar vennlig versjon. Her står dere fritt til å velge selv hvordan dere liker den best.

Søtpotetburger med brokkolisalat

Saftig burger med søtpotet og nydelig brokkolisalat

Søtpotetburger

  • 1 stor søtpotet (ca 130 gram)
  • 1 dl hvitost (revet)
  • 120 g kikertmel

Brokkolisalat

  • 1 rødløk
  • 1 brokkoli (i små buketter)
  • 2 ss sesamfrø
  • 125 g bacon (dropp denne for vegetar)
  • 1-2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss majones
  • 1,5 dl kesam
  • 1 ss honning
  • 1 neve rosiner

Søtpotetburger

  1. Del søtpoteten i fire deler, og kok den mør. dette tar omtrent 20 minutt

  2. Ha kikertmel og revet hvitost i en bolle

  3. Tilsett rikelig med salt, pepper og chillikrydder

  4. Ha i den ferdigkokte søtpoteten, og mos alt godt sammen

  5. Sett i kjøleskapet i 20 minutter før steking. Deigen blir fastere og er lettere å jobbe med når den er kald

  6. Form fire like store burgere av røra. stek i 4-5 minutter på hver side på middels til høy varme

Brokkolisalat

  1. Del brokkolien i små buketter og ha i en bolle

  2. Skjær rødløk i tynne strimler og ha i bollen med brokkolien

  3. Tilsett hvitvinseddik, honning og godt med salt og pepper og la stå i minst 20 minutt

  4. Rist sesamfrø i pannen i ca 1-2 minutter dersom du ikke har ferdigristede

  5. Skjær eventuelt bacon i strimler og stek til den er sprø. Legg baconbitene utover på et tørkepapri for å la fettet renne av

  6. Bland sammen kesam og majones og ha dette i brokkoliblandingen

  7. Tilsett rosiner, sesamfrø og eventuelt bacon og smak til med salt og pepper


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *