Brokkolisalat er himmelsk tilbehør til grillmaten, og sammen med disse søtpotet burgerne så er dette den ultimate sommermaten.


Sommeren er den tiden på året hvor det er aller lettest å spise sunt. Grillmat med lette og fargerike salater, massevis av grønnsaker og enda mere frukt. Dette er tiden for å eksperimentere med spennede smakskombinasjoner og alternative tilberednings metoder. Er du ikke så glad i grønnsaker til vanlig, så hiv dem på grillen. Alt smaker bedre grillet.

Prøv også disse søtpotet burgerene som en tradisjonell bruker i brød. Oppskrift finner du her.

Eller bland sammen dine favorittgrønnsaker med en helg dressing i. Slik som denne magiske brokkolisalaten. I original oppskriften så er det bacon, men den droppes lett for å få en vegetar vennlig versjon. Her står dere fritt til å velge selv hvordan dere liker den best.

Søtpotetburger med brokkolisalat

Saftig burger med søtpotet og nydelig brokkolisalat
Rett: middag
Nøkkelord: bakt søtpotet, lett middag, vegetar rett

Ingredienser

Søtpotetburger

  • 1 stor søtpotet ca 130 gram
  • 1 dl hvitost revet
  • 120 g kikertmel

Brokkolisalat

  • 1 rødløk
  • 1 brokkoli i små buketter
  • 2 ss sesamfrø
  • 125 g bacon dropp denne for vegetar
  • 1-2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss majones
  • 1,5 dl kesam
  • 1 ss honning
  • 1 neve rosiner

FREMGANGSMÅTE

Søtpotetburger

  • Del søtpoteten i fire deler, og kok den mør. dette tar omtrent 20 minutt
  • Ha kikertmel og revet hvitost i en bolle
  • Tilsett rikelig med salt, pepper og chillikrydder
  • Ha i den ferdigkokte søtpoteten, og mos alt godt sammen
  • Sett i kjøleskapet i 20 minutter før steking. Deigen blir fastere og er lettere å jobbe med når den er kald
  • Form fire like store burgere av røra. stek i 4-5 minutter på hver side på middels til høy varme

Brokkolisalat

  • Del brokkolien i små buketter og ha i en bolle
  • Skjær rødløk i tynne strimler og ha i bollen med brokkolien
  • Tilsett hvitvinseddik, honning og godt med salt og pepper og la stå i minst 20 minutt
  • Rist sesamfrø i pannen i ca 1-2 minutter dersom du ikke har ferdigristede
  • Skjær eventuelt bacon i strimler og stek til den er sprø. Legg baconbitene utover på et tørkepapri for å la fettet renne av
  • Bland sammen kesam og majones og ha dette i brokkoliblandingen
  • Tilsett rosiner, sesamfrø og eventuelt bacon og smak til med salt og pepper