Brokkolisalat er himmelsk tilbehør til grillmaten, og sammen med disse søtpotet burgerne så er dette den ultimate sommermaten.
Sommeren er den tiden på året hvor det er aller lettest å spise sunt. Grillmat med lette og fargerike salater, massevis av grønnsaker og enda mere frukt. Dette er tiden for å eksperimentere med spennede smakskombinasjoner og alternative tilberednings metoder. Er du ikke så glad i grønnsaker til vanlig, så hiv dem på grillen. Alt smaker bedre grillet.
Prøv også disse søtpotet burgerene som en tradisjonell bruker i brød. Oppskrift finner du her.
Eller bland sammen dine favorittgrønnsaker med en helg dressing i. Slik som denne magiske brokkolisalaten. I original oppskriften så er det bacon, men den droppes lett for å få en vegetar vennlig versjon. Her står dere fritt til å velge selv hvordan dere liker den best.
Søtpotetburger med brokkolisalat
Ingredienser
Søtpotetburger
- 1 stor søtpotet ca 130 gram
- 1 dl hvitost revet
- 120 g kikertmel
Brokkolisalat
- 1 rødløk
- 1 brokkoli i små buketter
- 2 ss sesamfrø
- 125 g bacon dropp denne for vegetar
- 1-2 ss hvitvinseddik
- 2 ss majones
- 1,5 dl kesam
- 1 ss honning
- 1 neve rosiner
FREMGANGSMÅTE
Søtpotetburger
- Del søtpoteten i fire deler, og kok den mør. dette tar omtrent 20 minutt
- Ha kikertmel og revet hvitost i en bolle
- Tilsett rikelig med salt, pepper og chillikrydder
- Ha i den ferdigkokte søtpoteten, og mos alt godt sammen
- Sett i kjøleskapet i 20 minutter før steking. Deigen blir fastere og er lettere å jobbe med når den er kald
- Form fire like store burgere av røra. stek i 4-5 minutter på hver side på middels til høy varme
Brokkolisalat
- Del brokkolien i små buketter og ha i en bolle
- Skjær rødløk i tynne strimler og ha i bollen med brokkolien
- Tilsett hvitvinseddik, honning og godt med salt og pepper og la stå i minst 20 minutt
- Rist sesamfrø i pannen i ca 1-2 minutter dersom du ikke har ferdigristede
- Skjær eventuelt bacon i strimler og stek til den er sprø. Legg baconbitene utover på et tørkepapri for å la fettet renne av
- Bland sammen kesam og majones og ha dette i brokkoliblandingen
- Tilsett rosiner, sesamfrø og eventuelt bacon og smak til med salt og pepper