Sunn, rask og god sommermat som passer både som matpakke på stranden, tilbehør til grillmaten og som en sunn lunsj alene.


Søtpotet og couscous er to ingredienser jeg alltid har i hus, og de blir brukt flittig. Med minimale kokkekunnskaper kan de aller fleste lage et titalls forskjellige retter basert på disse to råvarene, og her kommer nok en sunn og sommerlig oppskrift.

For flere oppskrifter på sunne sideretter til grillmaten, prøv denne Couscoussalaten med granateple og avokado

Denne oppskriften kan spises som lunsj eller serveres som en sidesett til grillmaten. Lager du den til lunsj kan du tilsette en proteinkilde i form av 150 gram hvit fisk eller skalldyr, 125 gram kyllingfilet eller 150 gram bønner eller linser.

Couscous salat med chillimarinert søtpotet chips

Frisk og sunn couscoussalat
Rett: Lunch
Nøkkelord: søtpotet, sunn mat, vegetar
Porsjoner: 2

Ingredienser

Salat

  • 2 dl couscous
  • 1 søtpotet
  • 1 paprika
  • 1 rødløk liten
  • 1 neve spinat
  • 0,5 dl gresskarkjerner grovhakket

Dressing

  • 1 ss olje kaldpresset
  • 1 ss balsamico eddik
  • 1 lime liten, skvist
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

FREMGANGSMÅTE

  • Skjær søtpoteten i tynne skiver
  • Bland sammen 1/2 lime og 1 ss olje. Legg søtpotetskivene ovover et stekebrett og pensle dem med marinaden på begge sider. Krydre med chilli, salt og pepper. Selv så bruker jeg et krydder som heter chili explotion
  • Stek søtpotetchipsen på 220 grader i ca 30 minutter. Snu skivene etter halve tiden
  • Kok couscous etter anvisning på pakken
  • Skjær paprika og rødløk i tynne strimler. Ha i en stor bolle og tilsett grovhakkede gresskarkjerner og ferdigkokt couscous
  • Hell over ca halvparten av dressingen og bland den godt inn i salaten.
  • Legg fesrk spinat og søtpotetchips på toppen
  • Server som lunsj eller siderett til grillmaten

Liker du oppskriftene mine? Da blir jeg veldig glad om du trykker på 5 stjerner! Og del dem gjerne med venner og familie som ønsker det.