Vil du ha en rask og sunn middag som er super enkel å lage, så er denne oppskriften til deg.
Denne kylling karrien er inspirert av thailandske smaker, og har et friskt preg med lime og kokosmelk. Med kun 13 gram karbohydrater per porsjon, så er dette også en middag som passer i et lavkarbo kosthold. Men du kan såklart servere med ris eller brød dersom du ønsker.
Prøv også; Lavkarbo kylling korma
Middagen er laget på under 30 minutter, og du trenger ingen kokkekunskaper for å få den til. Del opp kylling og grønnsaker. Brun kyllingen lett og tilsett krydder, lime og hvitløk. Ha grønnsaker først, så vann og la det småkoke til vannet trekker inn. Tilsett så kokosmelk og karri, og la det putre til kyllingen er gjennomkokt og du har en tykk og god saus.
Kylling i kokos og karrisaus
- 250 kyllingfilet
- 1 ts chilimix
- 1 ts salt
- 1 ts peppermix
- 1 lime (skvist)
- 2 tomater
- 1 gulrot
- 1 rødløk
- 150 g brokkoli
- 1,5 dl kokosmelk
- 1 dl vann
- 1 ss rød karripasta
- 1 fedd hvitløk
Skjær kylling i store biter. Ha litt smør i en høykantet panne, og sett platen på høy varme
Krydre kyllingen med pepper og chilli mix ,og brun den lett på begge sider. Det skal ikke være noen synlige rå områder igjen
Tilsett presset hvitløk og limejuice i panna, og bland godt sammen under videre steking
Skjær tomat i terninger, løk og gulrot i skiver og brokkoli i buketter
Skru ned platen til middels varme og tilsett tomatene. La det putre til tomatene begynner å bli myke og blanke
Tilsett resten av grønnsakene, salt og pepper, og stek videre til løken er gylden
Ha i vann og karripasta og la det småkoke videre til væsken begynner å fordampe. Rør en gang i blant for at maten ikke skal sette seg fast
Tilsett kokosmelk og la det putre videre til kyllingen er mør og du har en tykkere saus
Server som den er, eller med ris eller nanbrød