Denne oppskriften er det perfekte eksempelet på at sunn mat ikke trenger å være kjedelig. Kylling, bønner, grønnsaker og couscous i en rik og smakfull kombinasjon.
Dette er en kyllingform som er overraskende enkel å lage, og passer fint som en hverdagsmiddag for hele familien. Den smaker også godt kald, så du kan gjerne pakke med deg restene i matboksen.
Prøv også; One pot pasta – Kremet kyllinggryte
Kyllingform kan spises både på Standard kostholdsplan og Smartkarbo Kostholdsplan (ref. til mi ne kostholdsplaner på medlemsskap), med sine 40 gram karbohydrat per porsjon. Jeg jobber med en vegetarisk versjon av denne oppskriften, og da vil jeg gjerne høre fra deg! Hvilken vegetarisk kilde vil du at jeg skal baserer den på? Jeg tenker enten tofu, blomkål eller halloumi, med jeg tar gjerne i mot innspill på hva du ønsker deg.
Fremganmgsmåten for denne retten er ganske rett frem, og krever ikke mye kokekunnskaper. Først steker du kyllingen omtrent halvferdig, før du legger den til sides. Den skal senere stekes ferdig i ovnen. Så freser du grønnsakene med krydder og har i buljong. Nå skal det småputre til væsken er delvis redusert.
Så er det på tide å koke couscousen. Den vil trekke til seg alle de gode smakene fra buljongen og grønnsakene, før du blander i kesam for en rund og rik smak. Stekes ferdig i ovnen for å la kyllingen gjennomstekes. Du kan også steke kyllingen ferdig på forhånd, og så droppe ovnsbakingen
Kyllingform med couscous og hvite bønner
Ingredienser
- 250 g kyllingfilet
- 1/2 sitron skvist
- 230 g hvite bønner
- 1 dl couscous tørr vekt
- 2 tomater
- 1 rødløk
- 2 dl kjøttbuljong
- 1 ss hvitvinseddikk
- 2 ss kesam
- 2 fedd hvitløk presset
- 2 ts salt
- 2 ts pepper
FREMGANGSMÅTE
- Ha rikelig med salt og pepper på kyllingfiletene. Stek dem et par minutter på hver side, skvis over litt sitronsaft, og legg så kuyllingfiletene til sides
- I den samme panna steker du nå rødløk og tomater sammen med hvitløk
- Ha i buljong og hvitvinseddik, og la det småkoke til væsken er delvis redusert
- Rør inn hvite bønner og couscous, og la det småkoke i 4 minutter til couscousen er ferdig. Fyll på med mer vann dersom gryten blir for tørr
- Bland inn kesam, og hell alt over i et ildfast fat
- Legg kyllingen på toppen, og stek videre i ovnen i ca 10 minutter