Thai kylling curry er alt det jeg liker. Enkle ingredienser, men massevis av smak. Rask og lage, sunn og spise og en skikkelig hverdags treat.
Denne oppskriften er veldig lik på kyllinggryte med kokos og karri som jeg tidligere har delt her.
Men denne gangen så er det grønn karri og litt andre grønnsaker. Jeg synes begge to er like gode, men dette er er den som er mest lik den originale Thai green curry.
Denne oppskriften finner du både i kostholdsplanen Standard, og i Smartkarbo. Forskjellen ligger i porsjon og tilbehør. Følger du standard kostholdsplan så velger du 1 porsjon ris (tilsvarer 100 g kokt ris) og 1 porsjon kylling curry. vs Smartkarbo så dropper du risen, og velger heller 2 porsjoner kylling curry.
Kostholdsplaner og Porsjonsberegninger finner du i medlemsportalen The Healthy Fit. Akkurat nå så er påmeldingen åpen, så om du ønsker full tilgang til ukentlige kostholdsplaner og treningsprogram, klikk deg inn på denne linken: The Healthy Fit pålemdingslink.
Thai grønn kylling curry
Ingredienser
- 250 kyllingfilet
- 1 ts chilimix
- 1 ts salt
- 1 ts peppermix
- 1 lime skvist
- 1 grønn paprika
- 1 gul løk
- 150 g brekkbønner
- 1,5 dl kokosmelk
- 1 dl vann
- 1 ss grønn karripasta
- 1 fedd hvitløk
FREMGANGSMÅTE
- Skjær kylling i store biter. Ha litt smør i en høykantet panne, og sett platen på høy varme
- Krydre kyllingen med pepper og chilli mix ,og brun den lett på begge sider. Det skal ikke være noen synlige rå områder igjen
- Tilsett presset hvitløk og limejuice i panna, og bland godt sammen under videre steking
- Skjær paprika og løk i strimler, og del brekkbønner i mindre biter
- Skru ned platen til middels varme og tilsett grønnsakene. Krydre med salt og pepper, og stek til løken er gylden
- Ha i vann og karripasta og la det småkoke videre til væsken begynner å fordampe. Rør en gang i blant for at maten ikke skal sette seg fast
- Tilsett kokosmelk og la det putre videre til kyllingen er mør og du har en tykkere saus
- Server som den er, eller med ris som tilbehør