Laks med ingefærsaus er en hverdagsmiddag som kan gjøres superrask med få grep. I istedenfor å bruke ferske grønnsaker, kan du heller kjøpe en pose med ferdig asiatisk wokblanding. For å spare enda mer tid , kan du også lage sausen på forhånd. Lag da opp en stor porsjon, hell den i et glass med lokk, og oppbevar den kjøleskapet.
Og vipps så har du en lynrask, sunn middag som du kan lage når du har dårlig tid. Hele middagen lages da på de 15 minuttene det tar å steke fisken.
Prøv også: Lakseburger med stekte grønnsaker og tzatziki.
Måltid: Middag Porsjoner: 2
Ingredienser
- 250 g laks
- 2 pk eggenudler
- 2 stk gulrot
- 1 boks bambusskudd
- 1 boks minimais
- 2 stk gulrot
- 1 liten rødløk
- 2 ss sesamfrø
Asiatisk saus
- 3 ss soysaus
- 1 ts honning
- 1 ss rårevet ingefær
- saften av 1 lime
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts finhakket chilli
Slik gjør du
- Bland sammen ingrediensene til sausen
- Ha litt av sausen over laksen, og stek den i ovnen på 200 grader i 15 min
- Kok eggenudler etter anvisning
- Skjær grønnsakene i skiver
- Wok grønnsakene sammen med salt og pepper
- Tilsett eggenudler og saus, og fres i 5 min
- Fordel wokblaningen i to skåler, og legg på fisken
- Topp med ristede sesamfrø
Gjør gjerne som meg, og oppbevar et glass med ristede sesamfrø i kjøkkenskapet. Det er fort gjort å riste dem, og veldig enkelt å gjøre dette på forhånd. Du kan da riste sesamfrøene ved å frese dem i en tørr stekepanne til de er gyldne.
Legg igjen en kommentar