Er du på jakt etter en sunn, rask og næringsrik frokost som enkelt kan varieres på smak? Da kan du prøve denne digge kjøleskapsgrøten.
Kjøleskapsgrøt er en grøt som ikke krever koking. Den lager seg selv i kjøleskapet over natten. Dette er grunnoppskriften, en gjenganger som frokostforslag på mine kostholdsplaner. Den er sammensatt av langsomme karbohydrater, sunt fett, proteiner og friske bær eller frukt.
Måltid: Frokost Porsjoner: 1 glass
Ingredienser
Basen inneholder:
- 30 g havregryn (4-5 ss)
- 2 ss chiafrø
- 2 ss gresk yoghurt
- 1 dl plantemelk
Som smakstilsetning velger du ett søtningsmiddel, en frukt/bær og en crunchy topping.
Flere frokosttips? kanskje du også like denne: Chiagrøt – Frokosten som metter.
Søtningsmiddel:
- 1 ss sukkerfritt syltetøy
- 1 ss honning
- 1 ss sukrin gold
- 1 ss kokosblomstsukker
Frisk frukt eller bær:
- 1 dl smoothie rester
- 1 dl mangopuree
- 1 dl ferske bær
- 1 dl oppkuttet blandet frukt
Crunchy topping:
- 2 ss hakkede valnøtter
- 2 ss hempfrø
- 2 ss granola
Slik gjør du
- Bland havregryn og chiafrø i et glass
- Hell over plantemelk og bland i yoghurt
- Rør godt sammen og sett kaldt over natten
- Ta frem på morgen og ha i ønsket topping
Plantemelken kan også varieres for å få en grøt med ny smak. Kokosmelk gir en søtere kjøleskapsgrøt, men den inneholder også mye kalorier i form av fett. Om du har behov for å holde kaloriene nede, så kan du f.eks droppe chrunchy topping når du bruker kokosmelk.
Havremelk, soyamelk og usøtet mandelmelk er alle gode og lettere alternativ.