Her kommer en sunn oppskrift på pulled pork – en rask og enkel hverdagsmiddag som hele familien kan spise. Lettere en dette blir det ikke!

Kjøp en pakke med ferdigkokt pulled pork, og varm den opp sammen med buljong. Kok ris, fres noen grønne, næringsrike grønnsaker, og topp med teriyaki saus.

Prøv også denne oppskriften: Spicy pulled pork gryte med søtpotet

Både hvit og brun ris kan brukes, og begge inneholder tilsvarende kalorier. Den største forskjellen er at brun ris inneholder mer kostfiber. Du vil bli raskere mett av brun ris, og du vil dermed innta mindre energi i måltidet.

Dersom du får i deg anbefalt mengde med kostfiber per dag (noe de aller fleste gjør) så er det ikke nødvendig å tilsette mer i form av brun ris over hvit. Om du har lett for å overspise, så kan det være en fordel å velge brun ris. Om du derimot sliter med å spise nok i løpet av en dag, så kan faktisk hvit ris være et bedre alternativ.

Måltid: Middag Porsjoner: 4

Ingredienser

  • 500 g pulled pork
  • 1 dl buljong
  • 160 g ris (ukokt)
  • 1 brokkoli
  • grønnkål
  • 1 purreløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 sitron
  • 3 ss teriakysaus
  • 2-3 ss sesamfrø

Slik gjør du

  1. Tilbered pulled pork etter anvisning på pakken, med tilsett 1 dl buljong
  2. Kok opp risen
  3. Skjær brokkoli i små buketter og purreløk i ringer
  4. Stek brokkolien i en wok eller panne på medium varme
  5. Tilsett grønnkål, hvitløk, sitronsaft, purreløk og sesamfrø og fres et par minutter
  6. Ta pulled pork ut av ovnen og riv den i små biter med en gaffel
  7. Ha i teriaky sausen
  8. Server ris, pulled pork og brokkoli i en bolle. Smak til med salt og pepper