Trenger du tips til en rask og barnevennlig hverdagsmiddag? Her er en enkel sesamwok med milde smaker og ekstra grønnsaker gjemt inne i kjøttbollene. For å gjøre denne middagen superrask, så har jeg brukt ferdigkjøpte grønnsaksboller. Det går fint an å bruke lettvinte løsninger en gang i blant, men disse kan gjerne byttes ut med hjemmelagede kjøttboller med grønnsaker. Oppskrift på dette kommer senere!
Prøv også: Asiatisk biff med stekte nudler og grønnsaker.
Måltid: Middag Porsjoner: 2
Ingredienser
- 250 gram kjøttboller med grønnsaker
- 1 rød paprika
- 1 stk brokkoli
- 1løk
- 1 gulrot
- 1 ss sesamfrø
- litt fersk koriander
Saus:
- 1 lime skvist
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss soysasaus
- 1 ss teriakysaus
- 1 sesamolje
- salt og pepper
Slik gjør du
- Skjær grønnsaks-kjøttboller i tynne skiver
- Skjær grønnsaker i tynne strimler og små buketter
- Ha alt i en wok, og fres raskt på høy varme
- Kok ris etter anvisning
- Bland sammen ingrediensene til sausen
- Ha dette over i woken de siste 5 minuttene av koketiden
- Dryss over ristede sesamfrø og koriander
- Server med ris
For porsjonsberegning av ris kan du bruke porsjonsbasen som du finner i medlemsportalen under «Måltidsbasen». Er du ikke medlem, kan du laste denne ned ved å fylle inn din e-post i pop-up vinduet.