Trenger du tips til en rask og barnevennlig hverdagsmiddag? Her er en enkel sesamwok med milde smaker og ekstra grønnsaker gjemt inne i kjøttbollene. For å gjøre denne middagen superrask, så har jeg brukt ferdigkjøpte grønnsaksboller. Det går fint an å bruke lettvinte løsninger en gang i blant, men disse kan gjerne byttes ut med hjemmelagede kjøttboller med grønnsaker. Oppskrift på dette kommer senere!

Prøv også: Asiatisk biff med stekte nudler og grønnsaker.

Måltid: Middag Porsjoner: 2

Ingredienser

  • 250 gram kjøttboller med grønnsaker
  • 1 rød paprika
  • 1 stk brokkoli
  • 1løk
  • 1 gulrot
  • 1 ss sesamfrø
  • litt fersk koriander

Saus:

  • 1 lime skvist
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss soysasaus
  • 1 ss teriakysaus
  • 1 sesamolje
  • salt og pepper
sesamwok

Slik gjør du

  1. Skjær grønnsaks-kjøttboller i tynne skiver
  2. Skjær grønnsaker i tynne strimler og små buketter
  3. Ha alt i en wok, og fres raskt på høy varme
  4. Kok ris etter anvisning
  5. Bland sammen ingrediensene til sausen
  6. Ha dette over i woken de siste 5 minuttene av koketiden
  7. Dryss over ristede sesamfrø og koriander
  8. Server med ris

For porsjonsberegning av ris kan du bruke porsjonsbasen som du finner i medlemsportalen under «Måltidsbasen». Er du ikke medlem, kan du laste denne ned ved å fylle inn din e-post i pop-up vinduet.