Denne oppskriften på aprikosmuffins har blitt min favoritt av alle de sunne og søte oppskriftene som er på siden min. Disse er en utrolig raske og enkle å lage, og jeg har prøvd den flere ganger med godt resultat. Denne grunnoppskriften skal brukes flere ganger, men varierte smakstilsetninger.
Meltypene kan også varieres her etter hva du liker, og hvor grov aprikosmuffins du ønsker. Selv så har jeg brukt både grovt, sammalt hvete, og byggmel. Bruk det du har for hånden, og prøv deg frem.
Melkemengden kan du justere litt opp om du synes røra blir for tykk. Den skal være ganges tykk, men samtidig mulig å helle med litt hjelp av slikkepotten.
Prøv også: Sjokolademuffins med smak av peanøtter.
Måltid: Snack Porsjoner: 8 små muffins
Ingredienser
- 2 egg
- 1 dl hvetemel
- 1 dl havremel og/eller havregryn
- 1 dl gresk yoghurt
- 1 dl melk
- 1 ts bakepulver
- 4-5 aprikoser
- 50 g mørk sjokolade
- evt 1 ss sukring gold
Slik gjør du
- Grovhakk sjokolade og tørkede aprikoser
- Visp egg godt sammen
- Tilsett Sukrin om du bruker det, og visp litt mer
- Ha i de tørre ingrediensene og yoghurt
- Visp godt sammen, og spe på med melk under omrøring
- Rør til sist inn sjokolade og aprikos. Bruk en slikkepottt til dette
- Hell røra i små muffinsformer, og stek i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 10 min
Selv så bruker jeg ingen Sukrin i denne oppskriften da jeg synes muffinsene er søte nok med aprikos og sjokolade. Men om du liker veldig søtt, eller kanskje ønsker å droppe/kutte ned på aprikos, så kan du erstatte dem med Sukrin. Det er endel sukker i tørket frukt, så her spørs det hva som passer inn i ditt kosthold. Velg også en sjokolade som har minimum 70 prosent kakao. Disse inneholder mindre sukker, og er et bedre alternativ enn vanlig sjokolade.