Ricotta og spinatpai med saltbakte cherrytomater

Ricotta og spinat pai med saltbakte cherrytomater


Jeg er veldig glad i pai, men jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er den flinkeste til å lage paideig. Så ofte kjøper jeg heller ferdige butterdeigsplater. Denne gangen laget jeg paibunnen selv, og jeg synes den ble veldig bra til tros for at jeg byttet ut smør med margarin. Men om den hadde blitt godkjent av en dreven kokk, det er jeg ikke så sikker på!

Uansett, jeg fikk testet ut paideig med grovt mel og margarin, og synes den ble mer enn god nok til å dele. Jeg har allikavel valgt å føre opp smør i oppskriften, så kan heller du ta et valg om å redusere litt på kaloriene, eller få en bedre paideig. På en porsjon a 1,5 stykke, så er forskjellen på kalorier ganske liten.

Flere vegetariske middager? Prøv også pizza med rødbete og artisjokk her.

En stor pai kan deles inn i 8 like stykker, og 1 porsjon regnes som 1,5-2 stykker.

Måltid: Middag Porsjoner: 4-6 porsjoner

Ingredienser

Paideig:

  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl grovt mel
  • 120 g smør
  • 2-3 ss vann
  • 200 g ricotta
  • 2 egg
  • 150 g spinat
  • 100 g cherrytomater
  • 2 ss havsalt
  • 2 dl gulost
Ricotta og spinat pai med saltbakte cherrytomater

Slik gjør du

  1. Kna sammen smør og hvetemel 
  2. Tilsett vann, og jobb sammen til en deig. Sett kaldt i minst 1 time
  3. Kjevle deigen til en tynn lefse, og dekk paiformen med den. Skjær bort overflødige kanter, og prikk hull i deigen med en gaffel 
  4. Forstek paibunnen i ca 15 minutter ved 180 grader
  5. Bre cherrytomater ut på et stekebrett, og ha over havsalt. Bak i ovnen til tomatene er myke, ca 15 minutt
  6. Miks sammen egg og ricotta
  7. Ta paien ut av ovnen og legg på spinat og bakte cherrytomater. Bre over ricotta blandinen og miks godt sammen
  8. Topp med raspet ost, og stek i videre ovnen til osten er gyllen, ca 20 minutter

Server paien rykende fersk sammen med en stor, frisk salat. Smaker også godt kald, og kan derfor brukes som lunsj eller niste på dag nummer 2.


Kommentarer

10 kommentarer til “Ricotta og spinat pai med saltbakte cherrytomater”

  1. Hi! Do you know if they make any plugins to help with SEO?

    I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
    If you know of any please share. Thank you! I saw similar blog here: Warm blankets

  2. Handwerk, Brian. «Medical Maggots Deal with As They Eat.» Nationwide Geographic News.

  3. sugar defender reviews For many years, I’ve battled
    unpredictable blood glucose swings that left me really feeling drained and tired.
    But because incorporating Sugar my power levels are now stable and
    constant, and I no more strike a wall in the afternoons.
    I appreciate that it’s a gentle, natural technique that does not come with any undesirable side effects.
    It’s truly changed my day-to-day live.

  4. Right here is the right site for everyone who would like to understand this topic. You know so much its almost hard to argue with you (not that I really will need to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a subject that has been written about for ages. Wonderful stuff, just excellent.

  5. Can I simply just say what a relief to discover someone that actually understands what they’re discussing on the web. You definitely realize how to bring a problem to light and make it important. More people need to look at this and understand this side of the story. It’s surprising you’re not more popular because you surely have the gift.

  6. However a live sound engineer must treat the premises with respect and acknowledge its possession.

  7. Number of designs : As the material used are cheap , the makers don’t shy from experimenting with its seems and new add ons.

  8. With no benefit, Nepomniachtchi blundered again with 23.g3?

  9. The Sith are the main antagonists within the fictional universe of the Star Wars franchise.

  10. Of course, for those who run in scorching weather a lot, chances are you’ll desire to forgo soup for the options discussed on the following page.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *