Spicy cajun krydret kylling, grillet maiskolbe og frisk og syrlig dressing . Denne komboen var maks vellykket, og dette er en pastasalate som roper sommer. Denne skal jeg garantert lage i flere varianter etterhvert.
Prøv også lun kylling og søtpotetsalat for en lett og frisk sommermiddag.
Du kan få kjøpt cajun krydder i vanlig matvareforretning, men men det aller beste lager du enkelt selv. Bland da sammen 1 ts cajenne, 1 ts salt, 1 ts pepper, 1 ts røkt paprika, 1 ts hvitløkpulver og 1 ts oregano. Jeg er glad i krydder, så jeg kjøper alle mine krydder i utlandet eller i spesialbutikker. Disse krydderne er av høyere kvalitet, og har mye bedre smaker enn butikk krydder. Kvaliteten på krydderet har mye å si for smaksopplevelsen, så dersom du bruker butikkkrydder så er det viktig å justere mengden på smak.
Måltid: Middag Porsjoner: 2 porsjoner
Ingredienser
- 250 g kylling
- 80 g pasta
- 1 maiskolbe
- 2 vårløk
- 1 liten, grønn paprika
- 1 ts cajun krydder
- 1 ss fersk koriander
Dressing:
- 2 ss lettrømme
- 1 ss majones
- 1 liten lime, skvist
- 1 ts cajun krydder
Slik gjør du
- Gni kyllingfileten inn med cajun krydder
- Stek den på høy varme med litt olje
- Kok opp pasta
- Skjær vårløk og paprika i små strimler og finhakk koriander
- Stek maiskolben gyllen
- Bland sammen ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Smak til med ønsket mengde krydder
- Skjær den ferdigstekte kyllingen i små biter, og skjær maisen av kolben
- Bland sammen grønnsaker, pasta, kylling, mais og halvparten av dressingen i en bolle
- Server varm eller kald, og topp eventuelt med mer dressing før servering
Denne pastasalaten er like god å spise varm som kald, så den egner seg godt både som matpakke, eller til måltids prepping.