Spicy cajun krydret kylling, grillet maiskolbe og frisk og syrlig dressing . Denne komboen var maks vellykket, og dette er en pastasalate som roper sommer. Denne skal jeg garantert lage i flere varianter etterhvert.

Prøv også lun kylling og søtpotetsalat for en lett og frisk sommermiddag.

Du kan få kjøpt cajun krydder i vanlig matvareforretning, men men det aller beste lager du enkelt selv. Bland da sammen 1 ts cajenne, 1 ts salt, 1 ts pepper, 1 ts røkt paprika, 1 ts hvitløkpulver og 1 ts oregano. Jeg er glad i krydder, så jeg kjøper alle mine krydder i utlandet eller i spesialbutikker. Disse krydderne er av høyere kvalitet, og har mye bedre smaker enn butikk krydder. Kvaliteten på krydderet har mye å si for smaksopplevelsen, så dersom du bruker butikkkrydder så er det viktig å justere mengden på smak.

Måltid: Middag Porsjoner: 2 porsjoner

Ingredienser

  • 250 g kylling
  • 80 g pasta
  • 1 maiskolbe
  • 2 vårløk
  • 1 liten, grønn paprika
  • 1 ts cajun krydder
  • 1 ss fersk koriander

Dressing:

  • 2 ss lettrømme
  • 1 ss majones
  • 1 liten lime, skvist
  • 1 ts cajun krydder
Cajun kylling og pastasalt med mais

Slik gjør du

  1. Gni kyllingfileten inn med cajun krydder
  2. Stek den på høy varme med litt olje
  3. Kok opp pasta
  4. Skjær vårløk og paprika i små strimler og finhakk koriander
  5. Stek maiskolben gyllen
  6. Bland sammen ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Smak til med ønsket mengde krydder
  7. Skjær den ferdigstekte kyllingen i små biter, og skjær maisen av kolben
  8. Bland sammen grønnsaker, pasta, kylling, mais og halvparten av dressingen i en bolle
  9. Server varm eller kald, og topp eventuelt med mer dressing før servering

Denne pastasalaten er like god å spise varm som kald, så den egner seg godt både som matpakke, eller til måltids prepping.