Pestoegg er en både enkel, sunn og smakfull frokost. Stekte egg er både raske og sunne, men blir fort veldig kjedelige på smak. Men stekt i pesto så får du en helt annen smaksopplevelse.
Pesto inneholder endel kalorier, men dersom du dropper brødet, så havner denne frokosten godt under 400 kalorier. Hele retten inneholder kun 2 gram karbohydrater, og er derfor populær på lavkarbo kosthold.
Servert på brød og med ost, så blir dette en god og mektig lunsj. Om du ønsker brød til denne tl frokost, så anbefales det å halvere oppskriften.
Måltid: Frokost Porsjoner: 1 porsjoner
Ingredienser
- To egg
- To store spiseskjeer pesto
- Kvernet pepper og alternativt et dryss med chilliflak
Prøv også: Shaksuka – Posjert egg i spicy tomatsaus
Slik gjør du
- Varm opp en panne tl medium varme, og ha pestoen i
- Spre den rundt, og knekk to egg i pestoen
- Stek til egget har ønsket konsistens
- Server som de er, eller ha pestoegg på tynne rugbrødskiver
Alternative måter å servere denne retten på er med et par mozzarellaskiver og cherrytomater ved siden av. Det smaker også godt med ricottaost og pestoegg på rugbrød.