Synes du det er vanskelig å finne gode og sunne alternativer til matpakka? Wraps geniale til å erstatte den småkjipe påsmurte brødskiva med. Med eggesalat som fyll, så har dette blitt en stor favoritt her i huset, og barna elsker den også.
Denne oppskriften er nok til 1 wrap, og inneholder i overkant av 500 kalorier per lefse. Dette kan enkelt nedjusteres litt ved å bytte kesam og majones ut med lettutgavene, og erstatte bacon med f.eks kalkunbacon. Dersom du spiser 3-4 måltider om dagen, så er uansett 500 kalorier en fin mengde til lunsj.
Trenger du flere lunsjtids? prøv også: Potetkaker med purre og persille
Oppskriften på eggesalat kan enkelt dobles eller firedobles slik at du kan lage en stor porsjon. Denne holder seg godt i kjøleskapet noen dager, så her kan du lage nok til flere av ukas lunsjer. Dersom du bruker store egg, kan disse dobles, men dersom du bruker 2 små, så holder det å legge til ett egg for dobbel oppskrift.
Måltid: Lunsj Porsjoner: 1 porsjoner
Ingredienser
- 75 g ternet bacon
- 2 små egg (eller 1 stort)
- 1 ss kesam
- 1 ss majones
- 2 ts krydder (salt,pepper og paprika)
- Et par skiver med tomat, paprika og/eller agurk
- En neve ruccola salat
Slik gjør du
- Kok egget i 7-8 minutter
- Fres bacon sprøtt i panna
- Skjær valgte grønnsaker i små terninger
- Bland sammen majones og kesam i en skål
- Del egget i en eggekutter, både på langs og tvers, og ha i majonesblandingen
- Krydre med salt, pepper og paprika krydder
- Varm en tacolefse raskt e stekepanna, og fordel eggesalaten på midten av wrapen
- Ha på grønnsaker og salat, og rull lefsa sammen
Denne egner seg godt til å ta med seg i matpakka. og kan spises både lunken og kald. Del den gjerne i to halve, og pakk den inn i matpapir.
3ox7nw