Vi holder på å flytte innholdet over fra nettsiden vår til app, og har av den grunn ikke delt oppskrifter på lenge. Nettsiden skal også gjennom en fornyelse, og det er enda ikke bestemt om vi skal la oppskriftene ligge ute på siden. Vi tar gjerne imot din tilbakemelding på dette!

Uansett så deler vi her denne oppskriften på en enkel, men nydelig fiskesuppe. Dette er en familie favoritt som barna i huset elsker. Supper smaker ekstra godt med hjemmelagede rundstykker. Prøv gjerne vår oppskrift på kaldhevde rundstykker her: Kaldhevet rundstykke med frø

Prøv også: Enkel fiskesuppe med torsk

Måltid: Middag Porsjoner: 2 porsjoner

Ingredienser 

  • 400 g torsk
  • 2 store gulrøtter
  • 1 liten vårløk
  • 4 dl helmelk
  • 1 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 1 terning fiskebuljong
  • 5 dl vann
  • en neve dill (valgfritt)
  • 2 små, grove kuvertbrød

Slik gjør du 

  1. Smelt smøret i en kjele
  2. Ha i hvetemel, visp godt sammen
  3. Spe på med 5 dl vann mens du visper, og ha i fiskebuljong
  4. Kok opp, og la fiskesuppebasen småkoke i 5 minutter. Visp inn melken, og kok opp under omrøring.
  5. Skjær gulrøtter og purre i tynne strimler, og skjær fisken i store terninger
  6. Ha grønnsakene i suppen og la det småkoke i ca 5 minutter
  7. Ha fisken i suppen, og la det koke i 7-8 minutter til, til grønnsakene er møre og fisken gjennomkokt
  8. Ha i to skåler, og smak til med salt og pepper

I