Perfekt sprø og saftig kyllingfilet, servert med en enkel salat og sirachamajones.
Prøv også: Chipotle kyllingsalat
Måltid: Middag Porsjoner: 2 porsjoner
Ingredienser
- 400 g kylling filet
- 1 egg
- 50 g panering (cornflakes)
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts salt og pepperblanding
- 40 g siracha majones
- mikset grønn salat
- cherry tomater
Denne oppskriften er både sunn og proteinrik, og kan serveres som den fremstår i oppskriften. Denne kyllingen er så sprø og saftig at man ikke behøver noe mer tilbehør. Mengden med olje du bruker på kyllingen, samt mengden med sirachamajones du spiser ved siden av, vil påvirke hvor høyt kaloriinnhold du får. Kyllingen vil bli bedre dersom det brukes endel olje under steking, og enda bedre dersom den frityrstekes i en wok panne. Men dette vil såklart gå utover sunnheten. Selv så lager jeg denne som oftest i stekeovn, men en sjelden gang så frityrsteker jeg den.
- Knus cornflakes i en bolle og bland inn dine favoritt krydder
- Knekk et egg i en separat bolle og visp til det er jevnt
- Skjær kyllingen i jevnstore biter. Dypp hver bit først i egget, deretter dekk den godt med cornflakes-blandingen
- Tilberedning i airfryer: Følg instruksjonene for din maskin
- Tilberedning i ovn: Stek på 220°C i 20 minutter, og snu kyllingen halvveis for å få den jevnt sprø
- Lag en frisk salat, og server den med kyllingen og srirachamajones som dip
Tips: For en ekstra sprø kylling, kan du spraye den med olje før steking.
