Prebiotika er næringsstoffer som de gode tarmbakteriene lever av. Dersom du har en bakterieflora i ubalanse, så vil du ha godt utbytte av å inkludere mer prebiotisk mat. I denne retten så er det asparges, purreløk og hvitløk som bidrar til å gi et høyt innhold av prebiotika.


Prøv også mitt magevennlige nøttebrød her.

Risotto er en klassisk rett som kan varieres i det uendelige. Hovedingrediensene er risottoris og buljong, og aller best blir resultatet dersom du lager buljongen fra bunnen av. En god risotto skal være kremete i konsistensen, og med litt tyggemotstand i risen. Risotto er ikke vanskelig å lage, men den krever konstant oppmerksomhet.

Når du ført får teken på å lage risotto, så kan den samme fremgangsmåten brukes på alle oppskrifter. Varier ingrediensene etter hva du liker og har for hånden.

Prebiotisk risotto med sopp og asparges
Skriv ut oppskrift
4 from 2 votes

Risotto med Sopp og Asparges

En smaksrik og sunn risotto med et høyt innhold av prebiotika
Total tid1 time
Rett: middag
Nøkkelord: enkel, prebiotisk, risotto, vegetar
Porsjoner: 4

Ingredienser

  • 500 g arborio ris risottoris
  • 300 g østerssopp
  • 100 g asparges
  • 1 purreløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 8 dl buljong helst fersk buljong
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl parmesan
  • 2 ts cajenne pepper evt chilli
  • 2 ts salt og pepper smak til

FREMGANGSMÅTE

  • Skjær opp soppen, og sett den til sides. Ha smør i en dyp stekepanne, og fres asparges sammen med to hvitløksfedd, en hakket løk og salt og pepper. Sett til sides sammen med soppen.
  • I den samme panna har du nå litt smør eller olje i, og deretter all risen. La denne frese ett minutt under omrøring før du begynner å tilsette buljong. Tilsett 2 dl av gangen. Når dette har trukket inn i risen, tilsetter du 2 nye dl. Slik fortsetter du til all væsken er absorbert og risen er ferdig kokt. Husk å røre underveis.
  • Denne prosessen tar ca 20-30 minutter. Jeg pleier å starte med 2 dl buljong, så 2 dl vin, og så resten av buljongen. Du kan også bruke hvitvinseddik i istedenfor vin, men retten blir utrolig mye bedre dersom du bruker vin. Smak på risen etter at buljongen har kokt inn.
  • Noen ganger er det behov for å tilsette ekstra væske og da følger du samme prosedyre videre, men tilsett nå bare 1 dl av gangen. Når du har 1 dl med væske igjen, så tilsetter du soppen og grønnsakene.
  • Smak til med krydder, og bland til sist inn parmesan. Spar litt til å  drysse over før servering.

Flere sunne vegetarmiddager finner du her, for eksempel en rask og enkel Couscous Con Carne med høyt proteininnhold.