Pasatasalat er en rask og enkel middag eller lunsj som kan varieres i det uendelige. En favoritt er klassikeren med kylling og pesto, og selvfølgelig et godt utvalg av friske grønnsaker. Det som avgjør hvor sunn en pastasalat er, er forholdet mellom pasta, grønnsaker og kjøtt. Og også mengden med dressing du bruker.

En godt balansert pastasalat inneholder omtrent en tredjedel av hver, og så omtrent 1 ss dressing/fett per porsjon. Den vil da inneholde nok næring, og ikke for mye karbohydrater som bidrar med rask energi og lite næring.

Prøv også: Salat med egg, spekeskinke og oliven

Måltid: Lunsj Porsjoner: 2 

Ingredienser 

  • 2 dl kokt pasta (80 g tørr)
  • 250 g kyllingfilet
  • 3 dl blandet grønn salat
  • 1 liten rødløk
  • 2 dl cherrytomater
  • 1 rød paprika
  • 1/2 agurk
  • 1 raspet gulrot
  • 2 ss pesto
Smakfull pastasalat med pesto og grønnsaker

Slik gjør du

  1. Kok pasta
  2. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem i pannen på medium varme
  3. Skjær alle grønnsakene i små strimler
  4. Riv salaten opp med hendene, og rasp gulroten
  5. Ha alle grønnsakene i en bolle
  6. Ha den feridig kokte pastaen i en sil, og la den kjøe seg ned i et par minutter
  7. Skjær kyllingen i tynne strimler, og ha i salaten
  8. Bland til sist inn pasta og pesto, og bland godt sammen
  9. Topp gjerne med litt fetaost uten olje, og smak til med salt og pepper

Tips: Du kan også bruke rester av pasta og kylling i denne oppskriften. Da blander du sammen alle de kalde ingrediensene, og serverer som en kald lunsj,