Måltidsserstatter, proteinbar eller snacks når du har lyst på noe godt. Denne protein brownien kan brukes til alt. Røra lages i blenderen på en to tre, så denne oppskriften er genial for alle som ikke er så glade i å bake.

Det er ikke ofte jeg kommer over gode oppskrifter på sunne alternativer til snacks, men denne herligheten av en peanøtt brownie nådde virkelig lista mi. Jeg har ikke bakt med hvite bønner tidligere, så jeg ble veldig positivt overrasket over hvor vellykket det ble.

Protein Brownie

Sunn og proteinrik brownie som kan gjøres vegansk ved å bytte ut egg med Vegan Egg
Rett: Snack
Nøkkelord: proteinrik, sunn

Ingredienser

  • 50 g peanutmel
  • 4 ss havregryn
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss sirup toppet skje, gjerne lønnesirup eller agave
  • 1 egg
  • 230 g hvite bønner 1 boks, vekten er drenert vekt
  • 1 ss karamelsirup kaffesirup, kan droppes

FREMGANGSMÅTE

  • Forvarm ovenen til 180 grader, og legg bakepapir i en kakeform på ca 25*30 cm
  • Ha alle ingrediensene i en blender. Kjør på medium hastighet til en jevn røre. Den skal være ganske tykk.
  • Nå kan du eventuelt ha i 50 gram hakket, mørk sjokolade. Ha røra i kakeformen og sett inn i ovnen i omtrent 30 minutter. Sjekk gjerne med en kniv i midten at kaken er gjennomstekt.
  • Vent med å dele opp kaken til den er avkjølt da den lett faller i fra hverandre når den er varm. Oppbevar kakestykkene i en tett boks og finn dem frem når du har lyst på noe godt.

Merknader

Dette er en kaloririk oppskrift så du vil ikke spise mer enn 1-2 stykker av gangen. 

Denne oppskriften inneholder en del kalorier, men det er kalorier fra sunne kilder. Peanøttmel er veldig rikt på proteiner, og hvite bønner inneholder både proteiner og sunt kostfiber. Med et høyt næringsinnhold så er dette en god måltidserstatter på dager hvor du er på farten.