Couscous con carne uten carne er en vri på klassikeren chilli con carne. Men her er risen byttet ut med couscous, og kjøttet er sløyfet. Denne versjonen er et must i ethvert kjøttfrie kosthold.
Retten har et proteininnhold på 20 g per porsjon og inneholder fullstendige aminosyrer. I tillegg til å ha et høyt proteininnhold, så er det også en rimelig rett og lage. Her får du næring for pengene. Tomater har et høyt innhold av lykopen, et kraftig antioksidant, og mengden av dette øker ved varmebehandling. Bønner er rike på blant annet fiber og mineraler som jern og kalium.
Fra start til slutt så tar det under 20 minutter å lage Couscous con Carne, så dette er en sunn hverdagsklassiker som ofte blir servert hos meg.
Couscous Con Carne
Ingredienser
- 2 dl couscous
- 400 gram hakket tomat 1 boks
- 230 gram bønnemix 1 boks, drenert vekt 230 g
- 1 ss tomatpuree
- 1 fedd hvitløk
- 1 stk rødløk
- 1 liten purreløk
- 1 stk rød paprika
- 1 ss balsamico vineddik
- 1 td spisskummen
- 1 ts kanel
- 1 ts koriander
FREMGANGSMÅTE
- Skjær opp rødløk, paprika og purreløk. Hell olje i en gyte, og fres sammen til grønnsakene er myke og blanke.
- Tilsett hvitløk og krydder, og la det surre litt til.
- Tilsett tomater, tomatpuree og balsamico. La det småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Kok couscous etter anvisning på pakken. Normal koketid er ca 6 minutter. Server rykende varm med fersk koriander og kesam.
Tips: Denne oppskriften kan også lages med kjøtt. Da steker du kjøttdeig eller biffstrimler, og har dette oppi sammen med tomatene.
Les også; Dette bør du tenke på som vegetarianer