Vil du ha en sunn og god hverdagsmiddag på under halvtimen, så er one pot pasta tingen. Med alle ingrediensene i samme gryte får pastaen en rik og god smak. I tillegg så slipper du unna med minimalt med oppvask.
Dette har blitt en ny hverdagsfavoritt hos oss og jeg har allerede tryllet frem flere forskjellige varianter. Og flere kommer det til å bli. Når pastaen koker sammen med resten av ingrediensene så trekker den til seg mange gode smaker. I tillegg så gjør stivelsen fra pastaen at sausen tykner, og du får en deilig kremete konsistens.
Har du prøvd prebiotisk risotto med sopp og asparges? Hvis ikke så finner du den her.
Jeg liker å bruke kesam i mine one pot pastaer, og ofte så topper jeg med parmesan ost. Men dette er ikke et must, du kan enkelt lage denne retten vegansk ved å bytte ut kesam med for eksempel Oatly Mat Fraiche.
One pot pasta med hvite bønner
Sunn, rask og næringsrik hverdagsmiddag laget på under 30 minutter
Porsjoner: 2
Kalorier: 420kcal
Ingredienser
- 230 gram hvite bønner 1 boks, drenert vekt
- 400 gram hakket tomat 1 boks
- 1 gulerot
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl buljong
- 1 dl kesam
- 100 gram pastarør tørr vekt
- 1 rød paprika
- 2 dl sopp
- 2 ts garam masala
- 1 ts paprika
- 1 ts svart pepper
- 2 ts salt
- 1 ss olje
FREMGANGSMÅTE
- Skjær sopp, paprika og gulrot i biter og ha i en stor gryte. Surr sammen med olje og krydder til grønnsakene er myke og blanke.
- Tilsett bønnene og la det surre litt til før du har i buljong og tomater.
- Ha i pastarørerene, sett på lokk og la det koke i ca 15 minutter.
- Rør jevnlig og spe på med mer vann om nødvendig.
- Når pastaen er gjennomkokt, er retten ferdig. Rør inn kesam og smak til med salt og pepper.
- Topp med raspet parmesan om ønskelig.