Grove frokostvafler er et supert alternativ til brødskiva, og denne oppskriften er både sunn og mettende. Med min noe uvanlige smakskombinasjon, så er dette frokosten for deg som foretrekker savoury fremfor sweet.


Disse frokostvaflene er så mektige at 2 ruter med fyll er nok, særlig dersom du går får mitt forslag. Frister det lite med avokado og oliven, så kan du fylle på med akkurat det du liker. Denne oppskriften er ikke søt, så tradisjonelt pålegg som ost, skinke, egg, salat og tomat smaker kjempegodt til.

Prøv også denne himmelske vaffeltoasten med pesto og cherrytomater.

Oppskriften vil gi deg omtrent 5 vaffelplater, men du trenger ikke å steke alle på en gang. Røra står fint i kjøleskapet i en dag eller to.

Havrevafler med avokado og oliven

Rett: Frokost
Nøkkelord: frokost, frokostvafler, grove vafler, lunsj

Ingredienser

Havrevaffel

  • 2 egg
  • 2 dl ekstra lettmelk
  • 2 dl havremel
  • 1 dl havregryn, små
  • 1 ts salt
  • 1 ss bakepulver

Avokado Mash

  • 1 godt moden avokado
  • 1/2 sitron
  • 1 ss yoghurt naturell

FREMGANGSMÅTE

Grove havrevafler

  • Visp sammen egg i en bolle. Tilsett melk og visp litt till.
  • Ha i havregryn og halvprten av havremelet. Visp til en klumpfri røre, og tilsett resten av melet, salt og bakepulver. Bland sammen til røra er glatt og fin.
  • Stek kun opp de vaflene du skal ha i måltidet, resten av røra kan settes i kjølepskapet og brukes senere.

Avokoado Mash

  • Mos avokadoen i en skål sammen med yoghurt naturell og skvist sitron. Smak til med salt og kvernet pepper.

Merknader

Serveres sammen med store, svarte oliven.