Henda i været alle som elsker oppvasksfrie middager! Jeg elsker å lage mat, men jeg er ikke like glad i å rydde opp etter matlaginga. Jeg er derfor en storfan av alle middager som kan lages i en og samme form.
Men, selvom maten er enkel å lage, så stiller jeg fremdeles store krav til smak og næringsinnhold. Denne gryta er proppet med gode smaker, dekker over halve dagsbehovet for proteiner, og gir deg masse vitaminer fra deilige grønnsaker.
Vegetarianer? Prøv heller denne nydelige One Pot Pasta med bønner og tomatsaus
Har du behov for å spare inn på kaloriene, så kan du droppe parmesanen. Da vil kaloriinnholdet i en porsjon synke til 515 kcal, og proteininnholdet til 52 gram per porsjon. Ønsker du heller å nedjustere karbohydratene så kan du halvere mengden med pasta, og heller tilsette flere grønnsaker.
Prøver du å lage denne oppskriften og er fornøyd, så blir jeg veldig glad om du gir den 5 stjerner og en kommentar.
One pot kremet kylling gryte
Ingredienser
- 250 gram kyllingfilet strimlet
- 100 gram fullkornspasta tørr vekt
- 200 gram brokkoli
- 1 fedd hvitløk
- 3 dl kylling buljong
- 2 dl kesam
- 1 dl vårløk hakket
- 1 dl sopp
- 1 dl parmesan
- 1 ts svart pepper
- 2 ts salt
- 1 ss olje
FREMGANGSMÅTE
- Skjær kylling i strimler, og stek raskt i en stor gryte. Den trenger ikke være helt gjennomstekt da den skal koke videre i sausen. Ta kyllingstrimlene ut av gryta, og sett til sides
- Skjær vårløk og sopp, og la det surre i den samme gryta som du stekte kyllingen i
- Tilsett hvitløk, salt og pepper, og fres litt til
- Ha i kyllingbuljong og pasta, og la det småkoke i 5 minutter
- Ha i kesam, kyllingstrimler og brokkolibuketter, og kok til pastaen er ferdig
- Rør inn parmesan, og smak eventuelt til med mer krydder før servering