Pestosnurrer er perfekte som turmat, i matpakka, som lunsj med en god salat til eller som et mellommåltid når du er ekstra sulten.
Jeg liker å ha frysen fylt opp med småretter som er enkle å varme opp på travle dager, og disse halvgrove pestosurrene er en av mine favoritter. Fyllet kan selvsagt varieres og tilpasses dine smaker, men selv så elsker jeg denne salte, og smaksrike kombinasjonen. Velg gjerne mozzarella fremfor vanlig gulost da denne inneholder noe mindre fett.
Prøv også denne nydelige, sunne vegetarpizzaen med rødbete og artisjokk.
Et godt tips dersom du skal fryse pestosnurrene, er å bare steke dem halveis. Da slipper du tørre, overstekte snurrer når du varmer dem opp. Denne oppskriften er nok til 12 pestosnurrer, men du kan med fordel doble oppskriften. Husk bare å beregne dobbel mengde til fyll også.
Grove pestosnurrer
Nydelige, grove snurrer med fyll
Ingredienser
Deig
- 25 g gjær
- 2 ss olje
- 3 dl vann
- 3,5 dl fullkornsmel
- 3,5 dl hvetemel
- 2 ts salt
Fyll
- 1/5 glass pesto
- 2 dl ost revet
- 1 dl sorte oliven skjært i skiver
FREMGANGSMÅTE
Deig
- Bland sammen de tørre ingrediensene og hell i fingerlunkent vann og olje. Rør godt sammen, og elt til en luftig og smidig deig
- La deigen være litt klissete, men bruk mer mel når du skal kjevle ut. Dekk til deigen, og la heve til dobbel størrelse
- Kjevle ut den feridsghevede deigen til en rektangel
- Smør på godt med pesto, og dryss over raspet ost og oliven. Rull deigen stramt sammen slik som kanelboller
- Skjær den så i passelige skiver og legg dem på et stekebrett med skjæreflaten ned. Stek ved 220 grader i ca 12 minutter