Denne sitronkaken er så god at du ikke skulle tro den var sunn. Og til og med sunn nok til å spise til frokost. Med hvite bønner som base, så er denne kaka både næringsrik og mettende.


Havremel gjør denne kaka grovere og mørkere i konsistensen enn en vanlig sitronkake, men den er allikevel myk og saftig. Og veldig, veldig god! Selve kaken har en mild og enkel smak, så det er frostingen som gjør kaka. Vil du ikke ha noe sukker i den, så kan du enkelt bytte ut melis med Sukrin melis eller annen søtning.

Prøv også denne oppskriften på saftige og myke søtpotetbrownies.

Jeg har tidligere laget denne sitronkake med andre meltyper, blant annett hvetemel og mandelmel og kassava mel. Sistnevnte er en meltype som kommer fra grønnsaken kassava, og er veldig vanlig i Afrika. Såvidt jeg vet så får. man ikke tak i det melet her til lands, så jeg laget derfor en variant med et sunt mel som er tilgjengelig her.

Skriv ut oppskrift
5 from 1 vote

Sunn og Syrlig Sitronkake

Saftig og sunn sitronkake med høyt proteininnhold
Rett: Snack
Nøkkelord: proteinrik, sitronkake, sunn

Ingredienser

Sitronkake

  • 1,5 dl havremel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss sukrin gold
  • 2 egg
  • 230 g hvite bønner 1 boks, vekten er drenert vekt
  • 1 1/2 sitroner skall og saft

Frosting

  • 125 g kremost
  • 1 ss melis
  • 1/2 sitron skvist

FREMGANGSMÅTE

  • Forvarm ovenen til 180 grader, og legg bakepapir i en liten kakeform
  • Ha alle ingrediensene i en blender. Kjør på medium hastighet til en jevn røre. Den skal være ganske tykk
  • Fordel røra utover i kakeformen. Det gjør ikke noe om røra ikke fyller formen, den er såpass tykk at den ikke flyter ut
  • Stek på 180 grader i ca 15 minutt
  • Sett kaken til avkjøling imens du lager frostingen
  • Bland sammen kremost, melis (evt sukrin melis) og sitronsaft
  • Bre utover kaken, og skjær opp i små ruter
  • Oppbevar i en tett boks i kjøleskapet

Jeg blir veldig glad om du gir 5 stjerner til oppskriftene mine dersom du er fornøyd med dem. Og del gjerne i kommentarfeltet om du har din egen, vellykkede vri på kaka.