Raske kjøttboller, velsmakende tomatsaus, fullkornspata og squash spagetti. Dette er middagen som passer i en sunn og travel hverdag.
Når jeg skal lage en rask hverdagsmiddag til hele familien, så lager jeg nesten alltid en alt i en gryte pastarett. Det er så enkelt, resultatet blir alltid bra, og alle i familien kan spise det samme. Ingrediensene er også lette å variere med, og det er en super rett å lage om du har grønnsaksrester som må brukes opp.
I denne oppskriften så brukte jeg barnevennlige kjøttboller og squash. Jeg bruker nesten alltid en fullkornsvariant av pasta, fordi denne gir mer fiber og lavere blodsukkerstigning. Det er imidlertid ingen forskjell i kalorimengden i pasta, og vanlig pasta kan fint brukes dersom du foretrekker det.
Prøv også min one Pot pasta med restegrønnsaker og kjøttdeig.
Mengden med pasta i denne oppskriften er beregnet ut i fra porsjoner fra måltidsbasen min. Den er tilpasset medlemmene i onlineportalen The Healthy Fit. Dersom du ikke følger denne, kan du fint øke mengden med pasta til ditt behov.
Fremgangsmåten på denne oppskriften er veldig rett frem. Kjøttbollene lages av ren karbonadedeig, så du kan ta karbonadedeig rett fra pakken (om du vil spare oppvask) og forme til små kjøttboller i hendene. Stek så disse sammen med litt krydder, og ha i resten av ingrediensene. Bruk en potetskreller eller spiralizer til å lage tynne strimler av squash.
Tomatiserte kjøttboller med penne og squash
Ingredienser
- 400 g karbonededeig
- 100 g fullkornspenne tørr vekt (2,5 dl)
- 400 g hakkede tomater 1 boks
- 1 dl buljong
- 1 fedd hvitløk presses
- 1 stk rødløk liten
- 2 dl squash strimlet
- 1 ts chillimix
FREMGANGSMÅTE
- Form små kjøttboller av karbonadedeigen
- Ha de i en stor gryte med litt olje, og stek til de er brune på alle sider
- Tilsett løk og hvitløk, og ha på chillimix krydder
- Ha i tomatene, og la det småkoke i et par minutter
- Tilsett buljing og pasta, og la det koke videre under lokk i ca 15 minutter, til pastaen er kokt. Rør om underveis for å unngå at sausen setter seg fast i gryta
- Smak til med salt og pepper, og server med strimlet squash. Jeg brukte potetskrelleren for å få tynne strimler, men dersom du har kan du også bruke en spiralizer