Jeg liker godt å lage mat, men i en travel hverdag så frister det ikke alltid å bruke timesvis på kjøkkenet. Da er det greit å kunne legge noen fiskeburger i ovnen, legge dem inn i et grovt burgerbrød, og toppe med salatrester fra tidligere i uken.

Prøv også denne oppskriften på råkostsalat: Pulled Pork soft taco med rødkålsalat

I denne oppskriften så kan du bruke min oppskrift på rødkålsalat, eller bruke din egen versjon. Om du vil spare tid, så kan du kjøpe ferdige, grove burgerbrød på butikken. Men om du vil ha sunnere og mer mettende brød, lag gjerne ditt eget! Oppskriften jeg har brukt her kan også brukes til rundstykker, og du kan også fryse dem ned.

Oppskrift på rundstykker/burgerbrød: Grovt rundstykke med frø – kaldhevet og ingen elting.

Fiskeburger med grovt brød

Måltid: Middag Porsjoner: 1

Ingredienser

  • 1 fiskeburger, 80 % fisk
  • 1 grovt burgerbrød
  • 1 dl råkostsalat
  • 1-2 ts bbq saus
  • 1-2 ts aioli
  • litt ruccola eller grønt

Råkostsalat

  • 5 dl rødkål finsnittet
  • 2 dl gulrot raspet
  • 1 eple, raspet
  • 1 ss kesam
  • 1 ss majones
  • 1/2 skvist lime

Slik gjør du

  1. Lag burgerbrød etter oppskriften. Dette kan du gjøre på forhånd.
  2. Ha fiskeburgerene i ovnen på 180 grader til de er gjennomvarme
  3. Lag råkostsalat eller finn frem rester fra tidligere
  4. Smør litt bbq saus og aioli på burgerbrødet
  5. Ha på råkostsalat og ruccola
  6. Legg på fiskeburgeren, og krydre evn etter ønske
  7. server med ruccola og råkostsalat ved siden av

Valg av fiskekaker har mye å si for hvor sunn denne oppskriften er. Velg en variant med 70 % fisk eller mer. Disse fiskekakene er også en del større enn vanlige fiskekaker, og de passer derfor bedre i burgerbrødet.