Denne sunne, lette og gode hvedargsoppskriften passer perfekt for deg som vil tilbake i gode rutiner etter ferien. Den kommer til å falle i smak hos hele familien, og kan servere med ris eller hjemmelaget potetmos for de som ønsker. Her laget vi den med potetmos som tilbehør til barna, imens de voksne spiste kun med grønnsaker.

Prøv også: Fiskeburger med grovt burgerbrød

Måltid: Frokost Porsjoner: 2 porsjoner

Ingredienser

  • 400 g torsk (filet)
  • 1 egg
  • 50 g panering (cornflakes og/eller panko)
  • 1/2 sommerkål
  • 1 purreløk
  • 2 gulrot
  • 1/2 sitron
  • 1 dl kesam
Penert torsk med sommerkål

Sik gjør du

  1. Visp sammen et egg i en bolle, og ha panko i en annen bolle
  2. Dypp fisken først godt i egget, og vend den så i panko blandingen
  3. Stek på medium til høy varme, et par minutter på hver side. Krydre med salt og pepper
  4. Skjær gulrot og purreløk i tynne strimler, og del sommerkålen i 4 kvarte deler
  5. Fres alle grønnsakene i panna sammen med sitronsaft, salt og pepper
  6. Somerkålen stekes lett på hver side
  7. Server rykende varm sammen med rømme eller remulade

Dette er en fin fiskeoppskrift å starte med om du i utgangspunktet ikke er så glad i fisk. Med mild smak og crispy textur så kjennes det ikke ut som du spiser fisk.